Historie Rondje Oude IJsselstreek

In 1983 werd door Jos Mulleman en Gerard Jansen de eerste editie van de 7-Dorpenloop georganiseerd. De naam is de afgelopen jaren veranderd in Rondje Oude IJsselstreek, de routes zijn aangepast en sinds vorig jaar ook de organisatie. Jos en Gerard hebben in die jaren een hele goede basis neergezet en mede hierdoor is er gelukkig ieder jaar voldoende interesse van teams om mee te doen aan het Rondje Oude IJsselstreek.

 

Bij de eerste editie waren er 15 deelnemende ploegen. In de jaren erna groeide het uit tot soms meer dan 50 deelnemende ploegen. De laatste jaren schrijven zich doorgaans zo’n 30 ploegen in. Het Rondje Oude IJsselstreek heeft zich bewezen als een succesvol en vooral gezellig jaarlijks evenement.

Enkele jaren geleden droegen Gerard en Jos het stokje over aan nieuw team: Manuela Tousain, Francis Mulders, Nico Meuleman, Toon Helmink, Herman Fransen, Igmar Wieberdink en Susan Gussinklo. Allemaal al jaren lang enthousiaste lopers bij Atletico'73. Inmiddels zijn ook binnen dit team weer wijzigingen opgetreden. Vanaf 2021 is de organisatie uitgebreid met Toon Masselink en Evert Soontiëns , allebei al jarenlang deelnemer aan het ROIJ.

Herstart Rondje Oude Ijsselstreek - Slootermeer (Ulft) in 2010.